به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سازمان بورس و اوراق بهادار، مهدی ذوالفقاری، گفت: بازار سرمایه بهعنوان یکی از نهادهای مالی فعال در اقتصادها، نقش برجستهای در تقویت رشد اقتصادی، اشتغالزایی، سرمایهگذاری و ... دارد. اهمیت این بازار در اقتصاد کشورها در غالب تئوریهای نظری بهصورت مبسوط منجر به ارایه نظریههای علمی شده و تحقیقات تجربی نیز این نظریهها را تایید کرده است.
مدیر تحقیق و توسعه بورس اوراق بهادار تهران افزود: بررسی وضعیت شاخصهای اصلی بورس اوراق بهادار تهران طی پنج سال گذشته حاکی از روند رو به رشد ارزش بازاری، حجم و ارزش معاملات و کمک به تأمین مالی پروژههای اقتصادی در این بازار بوده است. با این وجود بر اساس گزارشهای نهادهای بینالمللی، بازار سرمایه کشور ظرفیت بیشتری برای توسعه و افزایش سهم خود در تأمین مالی داخلی را دارد. طی دوره پنجساله سهم بازار سرمایه در تأمین مالی پروژههای سرمایهگذاری رشد یافته بهگونهای که سهم بازار سرمایه در تشکیل سرمایه ثابت کل کشور (سرمایهگذاری کل اقتصادی) طی دوره مورد مطالعه از ۶ درصد در سال ۱۳۸۶ با رشد بیش از ۳ برابری به ۲۰ درصد در سال ۱۳۹۴ افزایش یافت.
وی تصریح کرد: با بررسی سهم تولید شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران مشاهده میشود که سهم تولید مجموع شرکتهای بورسی در حدود ۲۲.۹ درصد از کل تولید ناخالص داخلی بدون احتساب نفت و ۲۱.۱ درصد از کل تولید ناخالص ملی، را شامل میشوند.
ذوالفقاری گفت: با بررسی آمار نیروی شاغل در شرکتهای پذیرفتهشده در بورس اوراق بهادار در دو سال ۱۳۹۳ و ۱۳۹۴ مشاهده میشود که طی دو سال اخیر، نیروی شاغل فعال در این شرکتها به ترتیب ۵۶۸۱۷۱ و ۵۵۷۴۲۸ نفر است که در حدود ۳ درصد از جمعیت شاغل کل کشور را تشکیل میدهند. همچنین جمعیت شاغل در نهادهای فعال در بازار سرمایه طی سالهای ۱۳۹۳ و ۱۳۹۴ با رشد ۵/۲ درصدی همراه بود، بهگونهای که جمعیت شاغل در این حوزه از ۷۶۳۹ نفر در سال ۱۳۹۳ به ۸۰۳۷ نفر در سال ۱۳۹۴ افزایش یافت.
وی خاطرنشان کرد: با توجه پتانسیل بازار سرمایه در تحریک رشد اقتصادی و افزایش اشتغال، توجه به این بازار و بسترسازی جهت توسعه آن میتواند تأثیر مثبت و معنیداری بر بهبود وضعیت متغیرهای کلان اقتصادی و درنتیجه بهبود وضعیت رفاه اقتصادی کشور داشته باشد.
نظر شما